Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 132 beoordelingen
js_loader

0producten in je winkelwagen

De grootste van Twente Met 9,4 beoordeeld door 800+ klanten Ongekend goede service

WKR / Fietsplan

Vanaf 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) van start gegaan. De werkkostenregeling is het alternatief voor het populaire fietsplan dat per 31 december 2014 is komen te vervallen. Een ander alternatief op het fietsplan is de Bovag LeaseFiets.

De werkkostenregeling (WKR) houdt in dat de werkgever bepaalt of en tot welk bedrag, je belastingvoordeel hebt op de aanschaf van een nieuwe fiets. De hoogte van dit bedrag hangt af van de keuzes die de werkgever maakt m.b.t. de WKR. De werkgever bepaalt hoe vaak je een fiets mag aanschaffen en tot welk bedrag je belastingvoordeel heeft. Vraag bij je werkgever na hoe dit in jouw geval geregeld is.

De werkgever geeft dan aan dat je bijvoorbeeld 1 keer per 4 jaar een fiets mag aanschaffen ter waarde van € 1000,-. JE krijgt dan over deze € 1000,- het belastingvoordeel dat op jouw in inkomen van toepassing is.

Bereken je voordeel:

Stap 1: Kijk in welke belastingschaal je valt met het bruto jaarinkomen.

€ 0,- tot € 19.822,-36,5 %
€ 19.822,- tot € 33.589,-42%
€ 33.589,- tot € 57.585,-42%
€ 57.585,- of meer52%

Stap 2: Vraag op wat het te besteden budget is voor een nieuwe fiets.

Stap 3: Bepaal wat 36%, 42% of 52% is van het te besteden budget.

Stap 4: Trek het belastingvoordeel af van de verkoopprijs van de fiets. Dit is de nettoprijs.

Rekenvoorbeeld:

Adviesprijs fiets€ 1499,-
Verkoopprijs fiets€ 1199,-
Te besteden budget WKR€ 1000,-
Belastingschaal42%

 42% van € 1000,- is € 420,-

€ 1199,- minus € 420,- = € 779,- dit is je netto prijs.

Hoe betaal je de fiets via de WKR?

Morsink Tweewielers werkt mee aan alle vormen van het fietsplan & werkkostenregeling. Er zijn drie verschillende opties om de nieuwe fiets te betalen:

1. Bon inleveren bij werkgever, zelf betalen

De werkgever verrekend de fiets tot het afgesproken bedrag. Je kan dus ook een duurdere fiets uitzoeken, het bedrag boven het WKR-budget levert geen fiscaal voordeel op. Je betaalt de fiets zelf en kunt hem direct meenemen. De bon lever je in bij de werkgever, deze verrekent dit verder.

2. Bon inleveren bij werkgever, werkgever betaalt

Na het uitzoeken van de fiets levert je de factuur in bij de werkgever. De werkgever maakt het bedrag naar ons over. Zodra wij de betaling hebben ontvangen kan je de fiets afhalen. Wil je hier niet op wachten, dan is het mogelijk de fiets zelf voor te schieten. Zodra de betaling van de werkgever binnen is, maken we dit bedrag weer naar je over.

3. Via een tussenorganisatie zoals het NFP, BFN FISC FREE of Bike Business

Een aanschaf via een tussenorganisatie komt veel voor. De werkgever heeft de administratie van het fietsenplan uitbesteed. Dit kost de werkgever niets, maar de organisaties houden richting ons echter 15% in. Het is dus normaal gesproken niet mogelijk om een fiets in de aanbieding of met korting aan te schaffen. Bij ons kan je wel een fiets met korting kopen, maar door de kortingen die wij geven zijn wij genoodzaakt de vergoeding voor de tussen organisatie door te berekenen. Let op: dit is enkel het geval tot € 749. Alles daarboven wordt 100% uitgekeerd door deze tussenorganisaties. Tot € 749 wordt 15% ingehouden. Mag je een fiets uitzoeken voor €700,- dan wordt er betaald: €700-15% = € 595. Mag je voor €1000 euro een fiets uitzoeken wordt er betaald: € 749-15%=€ 636 + € 251. Totaal € 887.

Het verschil tussen het bedrag dat wij ontvangen en onze verkoopprijs van de fiets betaal je zelf bij. Let op: dit geld alleen voor fietsen waarbij korting wordt gegeven op de adviesprijs.

In de praktijk

Je zoekt samen met ons de fiets uit. – Samen kijken we naar de juiste maat en eventuele opties – We maken een factuur op naam voor optie 1 en 2, of vullen samen de papieren in voor optie 3(dit kan ook telefonisch) Bij de optie 2 en 3 duurt het totale proces ongeveer 1,5 tot 2 weken. Om er zeker van te zijn dat de fiets er dan nog is vragen we om een kleine aanbetaling. Deze krijg je terug bij het afhalen van de fiets (of wordt verekend als er bijbetaald moet worden). Uiteraard reserveren wij de fiets tot die tijd.

De diverse externe organisaties als NFP, BFN en Bike Business hebben ook eigen voorwaarden met betrekking tot service en verzekering. Wij werken met onze standaard voorwaarden en de originele fabrieksgarantie van onze merken. Dit wijkt iets af dan de wensen van sommige externe organisaties